Codul culorilor in curatenie, conform standardelor UE
Fiecare zona in parte are o anumita destinatie, in functie de activitatile desfasurate acolo. Astfel, s-a creat un cod al culorilor pentru curatenie, tinandu-se cont de materialele existente intr-o anume zona si de cat de contaminata de bacterii si microbi poate fi.
Conform acestui cod, culoarea rosie este destinata exclusiv pentru zona cabinelor din baie, avand risc crescut de infectii si contaminare, cea galbena este destinata tot spatiilor din baie, dar mai putin expuse contaminarii (lavoare, oglinzi, faianta), spatiile de birouri si suprafetele generice se marcheaza cu albastru, iar cu verde sunt spatiile destinate mancarii.
In Occident, practica utilizarii codurilor de culoare este deja traditie, intrucat eficientizeaza si organizeaza munca firmelor de curatenie profesionala, reducand timpul alocat curateniei si impartind resursele mult mai bine si mai sigur. Astfel,se evita folosirea substantelor necorespunzatoare pe anumite suprafete, limitand efectele nocive pe care le pot avea dezinfectantii puternici de baie asupra mobilierului de birou sau evitand folosirea substantelor toxice in spatiile unde se prepara si se serveste mancare.
Munca echipelor de curatenie este supravegheata si evaluata mai usor, substantele si utilajele folosite sunt separate in functie de destinatie, scade extrem de mult riscul de contaminare.
Materialele cu care se igienizeaza spatiile de baie sunt separate de materialele utilizate in bucatarii si de cele utilizate exclusiv spatiilor de birouri. De altfel, substantele utilizate de firma noastra de curatenie profesionala sunt etichetate dupa codul culorilor, iar personalul de curatenie este intotdeauna atent instruit, spre a nu amesteca produsele si materialele auxiliare folosite.
Drept urmare, spatiile clientilor nostri vor fi mai mult decat curate; vor fi igienizate eficient si corespunzator, respectandu-se simultan si regulamentele cu privire la siguranta substantelor chimice in preajma oamenilor si a alimentelor.