De ce sa externalizezi serviciile de curatenie catre o firma specializata?

externalizareIn orice tip de companie, curatenia este la fel de importanta ca si calitatea serviciilor prestate. Desi in mod traditional, companiile si institutiile angajeaza personal pentru curatenie, in ultimii ani trend-urile se indreapta catre firmele specializate in curatenie profesionala. Procesul de externalizare a serviciilor de curatenie se dovedeste a fi benefic si profitabil pentru clientii firmelor de curatenie profesionala.

La o analiza la prima vedere, motivele sunt evidente. Echipele specializate in curatenie profesionala pentru birouri, centre comerciale sau curatenie la domiciliu sunt atent selectionate si verificate, beneficiaza de calificare si training permanent, utilizeaza produse special create, aflate la un nivel superior fata de cele domestice, gasite pe rafturile magazinelor.

Dar sa analizam mai atent avantajele externalizarii serviciilor de curatenie catre o firma specializata. In orice firma, companie sau institutie, managerii sunt mereu sub presiunea de a face totul sa mearga bine, de a-si coordona echipele, de a atinge targeturile lunare de productie si de a se ocupa de activitatea firmei ca intreg.

Astfel, problema curateniei tinde sa ajunga pe un loc secundar, afectand intreaga atmosfera de lucru si chiar imaginea companiei in fata clientilor care le calca pragul.

Firmele specializate in curatenie profesionala ofera programe flexibile si asigura curatenia si igienizarea permanenta a spatiului. De asemenea, costurile sunt reduse in raport cu a avea personal angajat.

Firmele de curatenie cunosc si respecta codul european al culorilor, detin utilaje si echipamente profesionale de curatenie pentru eficientizarea muncii si mentinerea unor standarde inalte de calitate si siguranta.

Externalizarea serviciilor de curatenie catre firmele specializate in servcii profesionale de cuartenie reprezinta un beneficiu cand vine vorba de alocarea resurselor, incepand cu timpul pe care managerii il investesc in efectuarea curateniei, alaturi de resursele financiare.

Nu in ultimul rand, rezultatele impacteaza in mod pozitiv imaginea locului de munca, spatiile devenind prezentabile, curate, primitoare, profesionale. Riscurile de contaminare a angajatilor sunt aproape inexistente, ambianta de lucru este placuta, iar prima impresie a clientului este de profesionalism si…. “curatenie luna”.